Artut fag // Ole Hamre: Kreativitet, kommunikasjon og læring

Sangerhuset // Bergmannsgata 21 // Tirsdag 23. oktober // Klokken 14:00 // Kr. 200,-
Kjøp ebillett

Hvorfor er det like viktig å spørre barn hva de har, som hva de mangler? Hva er de praktiske konsekvensene av spørsmålet ”Hva har du»? Og hvorfor har skolens grunnleggende strukturer forandret seg så lite i løpet av de siste 200 år? 

Disse spørsmålene, og mange flere, blir reist under et av Artut-ukens faglige høydepunkter! Tirsdag 23. oktober gjester nemlig musiker, komponist og Fargespill-initiativtager og kunstnerisk leder Ole Hamre Røros. Han vil holde et av sine fantastiske foredrag om kreativitet, kommunikasjon og læring, som også omhandler tema som mangfold, og kognitiv og sosial utvikling i lys av Fargespill. Ole presenterer tematikk som er relevant for alle som jobber med, eller omgås andre mennesker. Det vil vel si de aller fleste av oss!

Ole snakker om….

Kreativitet, kommunikasjon og læring

Fredrik Skavlan intervjuet forfatter og fremtidsforsker Yuval Harrari (Sapiens, Homo Deus) og spurte ham hva man burde lære på skolen. Svaret var sosial kompetanse: – Vi må lære å omgås hverandre, å forstå hverandre og oss selv, og ikke minst; vi må lære å lære.

Mangfold

I fremtidens verden er ikke kulturelt mangfold noe vi kan velge. Det er noe vi er nødt til å forholde oss til og akseptere. For å få ut det store, positive potensialet som ligger i møte mellom forskjeller, enten det er i klasserommet eller i livet for øvrig, kan det være lurt å erkjenne både farer og muligheter.

Sosial og kognitiv utvikling i lys av Fargespill

I NRKs dokumentar om Fargespill kan du oppleve hvordan 100 barn og unge fra hele verden fryktløst erobret Grieghallens store scene, og leverte det som både Bergens Tidendes kulturredaktør og NRK P2s kritiker utropte til Festspillenes høydepunkt. Mange av barna og ungdommene hadde aldri stått på en scene før. Noen av dem visste ikke engang hva en scene var da de begynte i Fargespill. Hvordan er det mulig for disse å prestere på et nivå hinsides det man ville forvente av noen? I lys av dette stilles noen flere spørsmål:

• Er det mulig å bygge en prestasjonskultur der alle kan lykkes?
• Hva gjør mestringsopplevelser med oss?

Vi kan love deg et forrykende, interessant, humoristisk og ikke minst lærerikt og relevant foredrag denne tirsdagen. Velkommen!

Varighet: Ca 2 timer inkl pause. Kaffe og frukt inkludert i billettpris.

Om Ole Hamre

Ole Hamre er musiker og komponist. Han har samarbeidet med en rekke fremtredende artister i inn- og utland. fra 2006 til 2010 var Hamre leder for Festspillene i Bergen sitt utendørsprogram, OiOi-festivalen. Ole er også kunstnerisk leder for Fargespill, der 100 barn og unge fra 30 land, inkludert Norge, medvirker. Fargespill bygger forestillinger av folkesanger, regler og dans som barna og ungdommene har tatt med seg fra sine respektive land og kulturer. Fargespill er eksportert til nærmere 30 byer og kommuner i Norge og Sverige. Fargespill har på landsbasis hatt over 250.000 publikummere på sine forestillinger og mottatt en rekke priser og utmerkelser for sitt arbeid, og er nylig nominert til Nobels fredspris!

Se mer om Ole Hamre her.

Mer om Fargespill finner du her

Om Artut // fag:

Artut // fag er formiddagsforedrag hver ukedag under Artut kulturfest. Ulike forskere og fagfolk er utfordret til å si noe om hvorfor kultur er viktig – med utgangspunkt i sitt eget fagfelt eller område. Foredragene er åpne for alle, og det er lov å ta med matpakka si og spise underveis. Lær noe nytt i dag!

Arr: Virksomhet for kultur og fritid