Cinema Paradiso

Bergstaden Filmklubb // Sangerhuset // Bergmannsgata 21 // Tirsdag 23. oktober // Klokken 20:00 // Kr. 130,- // Kr. 90,- for medlemmer 

Tidenes beste og mest elskede film lanseres nå i 4K digitalrestaurert utgave.

Oscarvinneren fra Italia og manges favorittfilm, om den lille sicilianske gutten som blir kinomaskinist. Full av varme, humor og kjærlighet tar den tak i deg… og slipper deg aldri. Nå lanseres den nyrestaurert i 4K på kino i forbindelse med 30 års jubileumet.

Cinema Paradiso gikk sin seiersgang verden over i 1989, og ble i tillegg til Oscar for beste utenlandske film tildelt juryens spesialpris i Cannes og » Gledessprederen» under filmfestivalen i Haugesund.

Den fremgangsrike regissøren Salvatore Di Vita får høre at hans barndoms venn Alfredo er død, og minnene strømmer på. Salvatore ser for seg kinoen Paradiso hvor maskinisten Alfredo hersket i ensom majestet. Da Alfredo ble blind i en brann, overtok Salvatore oppgavene hans og et dypt vennskap oppsto mellom dem. Men Paradiso ble nedlagt og Salvatore forlot hjembyen med løfte om aldri å komme tilbake. Tross løftet vender Toto tilbake for å delta i Alfredos begravelse.

ITALIA, 1988/ digitalt nyrestaurert i 2018
Regi : Guiseppe Tornatore
Musikk: Ennio Morricone
Aldersgrense: 6 år

Billetter kr 90,-, og sesongmedlemsskap kr 120,- kjøpes i døra før filmen. Velkommen til en historisk film i historiske lokaler!