Hopp til innholdet

Quilting for alle!

Storstuggu, Ol-Klemmetsaveien 50 // Fredag 11. kl. 15.00 – 19.00 og Lørdag 12. november kl. 15.00 – 18.00 // Drop-in/kom når det passer mellom // Gratis 

Quilting – årets trend

Quilting preger motebildet – både innen klær og interiør nå i 2022. Men hva er egentlig quilting? På Wikipedia kan vi lese at: 

Quilting er betegnelsen på prosessen med å sammenføye minst tre lag med stoff enten ved å sy manuelt med nål og tråd , eller mekanisk med en symaskin eller spesialisert langarmsquiltesystem . En rekke sømmer føres gjennom alle lagene av stoffet for å lage en tredimensjonal polstret overflate.  

Møt Røros quiltelag under Artut! 

RQL er en forening som møtes hver uke for å sy. Noen har med symaskiner og noen med håndsøm eller strikketøy. Her er fellesskapet viktig og det å hygge seg sammen med noe alle liker å gjøre. Fredag og lørdag under Artut er Røros quiltelag – eller RQL – å finne på Storstuggu. De har med seg både symaskiner og stoff, og eksempler på hva de jobber med og har laget før. 

Gjenbruk og om-søm

RQL er opptatt av gjenbruk, da det egentlig er selve bakgrunnen for quilting! Her blir både bukser, skjørt, duker og andre tekstiler sydd om til andre formål, som puter og toalettmapper – for eksempel.

Kom og se – og prøv!

Både fredag og lørdag under Artut kan du komme innom på Storstuggu og høre litt mer om laget, få demonstrasjoner på teknikk, bli inspirert – og kanskje prøve quilting selv? 

Du møter quiltelaget begge dagene mellom klokka 11.00 og 15.00. Det er gratis og åpent for alle som vil komme! 

Velkommen! 🙂 

Nydelig håndverk!