Vernissasje: KURIOSA 2.0.

Kunst og kaos // Lørdag 5. oktober // Kl. 17:00 – 19:00
Finborudgården, Mørkstugata 3 // Gratis inngang
Kunst og kaos markerer 5-årsjubileum med utstillingen:

KURIOSA 2.0
av Gunilla Holm Platou & Eivind Stoud Platou

Utstillingen «KURIOSA 2.0» av og med ekteparet Gunilla Holm Platou og Eivind Stoud Platou tar opp et alvorlig tema i en leken og maksimalistisk fargeeksplosjon av søte og skumle dyr og en overraskende bruk av kassert leketøy.

Gunilla Holm Platou har 16 års fartstid som fulltidskunstner og stiller ut sammen med sin mann, den prisbelønte designeren Eivind Stoud Platou.

Kunst som veiviser

Miljøutfordringene vi står ovenfor er overveldende, men for noen kan det fungere som en katalysator for kreativitet.

Hverdagen og arbeidet til ekteparet Gunilla og Eivind Platou er preget av et sterkt engasjement rundt hva vi kan gjøre for å sikre en bærekraftig fremtid. Kunst, bøker og formidling av praktisk kunnskap er virkemidlene de benytter for å nå frem med det viktige budskapet til de mange menneskene. Slik bruker de kunst og kunnskap for å vise vei i miljøspørsmål.

Kunst og kaos jubilerer

Galleriet Kunst og kaos på Røros har gjennom de siste fem årene bygget seg opp fra et lite pop-up-galleri åpent kun i høysesong, til at de i juni i år åpnet et helt nytt og permanent visningssted for kunst i Finborudgården i Mørkstugata på Røros. Her drømmer de to galleristene Ellen Kristine Klemmetvold og Sigrid Martine Jansen om å utvikle galleriet videre til et møtested for kunst- og kultur med foredrag, verksted, debatter, konserter og andre opplevelser og aktiviteter.

Utstillingen KURIOSA 2.0 er Kunst og kaos sin jubileumsutstilling. Du ønskes hjertelig velkommen til å være med å markere de første fem årene! Kunstnerne Gunilla Holm Platou og Eivind Stoud Platou er selv tilstede under åpningen. Og som vanlig hos Kunst og kaos blir det både noe godt i glasset og vakkert tonefølge.

Salgsutstillingen KURIOSA 2.0 blir stående til og med lørdag 16. november.

Eventyrlige Trøffel

Det musikalske følget under jubileumsåpningen er det bandet Trøffel som står for. Med lyd som er definert av drømmende gitarer og en svevende men mektig vokal, streber Trøffel etter å skape en atmosfære av eventyrlyst og ettertanke. Trøffel består av de to unge rørosingene Ada Sofie Ødegaard og Trygve Joachim Andersen.

 

Om kunstnerne:

Eivind Stoud Platou
(født 1973)

Eivind er prisbelønnet designer og partner i designstudioet Handverk. Han bor og bygger på en nedlagt togstasjon i Sande i Vestfold sammen med sin kone, kunstneren Gunilla Holm Platou og to barn. Han har utgitt flere bøker, bl.a. «Bygg selv – Håndbok til hjemmesnekring av møbler» (Kagge forlag, 2016) og «Kunsten å IKKE kaste mat» (Med Thomas Horne og Colin Eick, Handverk Forlag, 2018). Eivind er aktuell denne høsten med «Spikkeboka» (Med Kjetil Harket, Forlaget Press, 2019).

Sammen med Gunilla startet Eivind prosjektet «Leketøys». Det går utpå å redde gamle leker fra loppemarkeder, leker som ellers ville blitt kastet, og gi dem et nytt liv. Eivind lager, lamper, møbler og installasjoner av disse gamle lekene. Eivind debuterte med utstillingen «KURIOSA», som han hadde sammen med Gunilla på Galleri FineArt på Tjuvholmen i Oslo, høsten 2018.

Når Eivind ikke bygger, leker, spikker, formgir bøker, lager filmplakater, designer emballasje eller lager visuelle profiler, hender det at han underviser på Westerdals, Høyskolen Kristiania.

Gunilla Holm Platou
(født 1972)

GUNILLA har jobbet heltid som kunstner siden 2003 og det har vært de humoristiske og ofte melankolske kumotivene som har stått i fokus store deler av denne tiden. Hun har hatt over 50 separatutstillinger og vært med på over 80 gruppeutstillinger i både Norge og Sverige. Siden 2009 har hun jobbet mer og mer med fugler som tema, og da spesielt de utrydningstruede (hele en av tre arter i Norge er truet).

Hun samarbeider jevnlig med forskere og miljøvernorganisasjoner, og hun holder ofte foredrag om fugler og hva vi kan gjøre for å redde dem. Gunilla jobber med alle typer medier: olje, akryl, akvarell, pastell, gouache, tusj, fargeblyanter og blekk. Arbeider blir til på lerret, papir eller MDF-plater. Gunilla har også jobbet mye med grafikk, og hun har lang erfaring med både litografi, serigrafi og digitale fremstillingsmetoder.