Konsertserien UTPOST presenterer: Benedicte Maurseth solo + Ballrogg

Thomasgaarden, lørdag 17. oktober klokken 19.00
Billetter: 250,- Bestilles på telefon: 45 27 92 89 (Begrenset antall billetter og bordbestilling. Dessverre ikke muligheter for å kjøpe billetter på døra).

Folkemusikk og kammerjazz i verdensklasse

Førstkommende lørdag i Thomasgaarden blir det mulighet til å høre folkemusiker Benedicte Maurseth (hardingfele) i soloformat etterfulgt av kammerjazz-trioen Ballrogg bestående av Klaus Ellerhusen Holm (klarinett/bass klarinett), Roger Arntzen (kontrabass) og David Stackenäs (gitar)

Visjonær musiker med forankring i tradisjon 

Benedicte Maurseth (hardingfele) er en unik og bemerkelsesverdig musiker, forankret i tradisjon og folkemusikk fra Hardanger, men også en sann visjonær. Hun har allerede en imponerende karriere bak seg. På grunn av sin vilje til eksperimentering og improvisasjon er hun en ettertraktet samarbeidspartner. Hennes musikalske personlighet er både bestemt, sterk og karismatisk og på samme tid full av ro og respekt for materialet hun befatter seg med. De siste ti årene har hun gjort mange samarbeids- og sjangerkryssende prosjekter med musikere som Nils Økland, Marilyn Crispell og David Rothenberg så vel som med forfatter Jon Fosse. I 2019 gav Maurseth ut et meget sterkt soloalbum på plateselskapet Heilo med personlige tolkninger av slåtter som har vært med henne hele livet kombinert med improvisasjoner og egne komposisjoner.

Kammerjazz med Ballrogg

Siden oppstarten i 2006 har kammerjazz-trioen Ballrogg, som begynte som en duo med Roger Arntzen (kontrabass) og Klaus Ellerhusen Holm (klarinett/bass klarinett) gitt ut fire plater og hatt omfattende turnevirksomhet i flerfoldige verdenshjørner. Nå er de aktuelle med sin femte utgivelse ”Rolling Ball” på plateselskapet Clean Feed. Dette er også deres første utgivelse med David Stackenäs (gitar) etter at han tok over gripebrettet for Ivar Gydeland som var med i trioen frem til 2017. Musikken har tidligere blitt omtalt som “free chamber Americana” og låtmaterialet på den nyeste platen hinter tidvis tydelig mot amerikansk tradisjonsmusikk. 

Vi tar smittevern på alvor!

Grunnet restriksjoner i forbindelse med Covid-19 blir det ikke mulig å bestille enkeltbilletter. Vi anbefaler derfor at man går sammen flere om bestilling. Prøv å bestille billetter tilpasset bordoppsettet på Thomasgaarden.