Operahistorie på 60 minutter (hvis vi rekker det)

Fjøsakademiet, lørdag 17. oktober klokken 20.00
Adresse: Vintervollveien 393, 7372 Glåmos

Pris: 350,- Kjøp billett her

Gled deg til dette fyrverkeriet av en forestilling på vakre Høylemmen i oktober! Middag for de som ønsker det kl.19:00 (kjøpes separat – info, pris og bestilling kommer senere)

Humoristisk vri på 400 år med opera

Velkommen til et operashow du aldri før har sett maken til! «Operahistorie på kun 60 minutter (hvis vi rekker det)» er en humoristisk forestilling som tar for seg hele 400 år med operahistorie på cirka en actionfylt time. Utøverne har plukket ut alle opera-godbitene, sløyfet de ‘kjedelig og langdryge’ ariene, og laget en helt ny forestilling som skal få deg til å elske opera. Er du operanerd fra før, vil du nyte godt av din dypere kjennskap til sjangeren og kanskje plukke opp noen uventede ‘fun-facts’ underveis.

Forestillingen tar oss på en reise fra Monteverdi på 1600-tallet til kjente komponister som Mozart, Verdi, Puccini, Wagner og dagsaktuelle Henning Sommero. Operasjangeren blir vist fra sin beste side, og utøverne tar musikken på fullt alvor, selv om forestillingen er full av humor.

Mat og drikke hører med!

Som vanlig, vil du kunne kjøpe noe godt å spise og drikke i forbindelse med forestillingen fra dørene åpner kl.19:00. Middag vil kunne bestilles på forhånd og vi kommer tilbake snart med info om meny og pris.

Operahistorien på 60 minutter er regissert av Bjørn Sæter og skreddersydd for det uerfarne publikum – selv om den også passer godt for de mer operainteresserte. Forestillingen hadde sin premiere i juni 2016, og har siden blitt spilt på flere scener i Norge, der i blant i Universitetets Aula i Oslo, under operafestuken i Kristiansund og Oslo Operaball.

Foto: Erika Hebbert

Idé, manus og medvirkende

Hanne Korsbrekke Askeland, Sopran
Sara Aasen, Sopran
Dagfinn Andersen, Baryton
Knut Kristian Mohn, Tenor

Pianist: Stefan Ibsen Zlatanos
Regi: Bjørn Sæter

Se mer om Fjøsakademiet her: https://fjosakademiet.no/