Foredrag: Harald Sohlberg og Røros, med professor i kunsthistorie Øivind Storm Bjerke

Galleriet Kunst & kaos // Lørdag 28. september // Kl. 17:00 – 18:30
Inngang kr. 150,- // Begrenset antall plasser
Forhåndskjøp av billetter på Hoopla
Billetter selges også i døren

Harald Sohlberg 150-års jubileum

Harald Sohlberg er en av våre fremste nasjonale kunstnere. I anledning 150-års jubileet for Sohlbergs fødsel nå i 2019 inviterer galleriet Kunst og kaos til flere arrangement for alle som vil bli litt bedre kjent med kunstneren Harald Sohlberg og hans forhold til Røros.

Det er en glede for oss å ønske velkommen til foredrag om Harald Sohlbergs forhold til Røros med professor i kunsthistorie Øivind Storm Bjerke.

Harald Sohlberg bodde på Røros i årene 1902 – 05, og tiden her ble hans rikeste som kunstner. Sohlberg hadde en helt særegen stil, der han la vekt på tegning og detaljer, men uten at bildene var rene etterligninger av naturen. Han søkte å uttrykke sine naturopplevelser, og tilpasset tegning og farge slik at bildene kunne formidle disse opplevelsene. Motivene og malemåte skiller han fra hans samtidige, men gjør han også unik og evig aktuell. Christian Krogh, som alltid roste Sohlberg, har uttalt; «Han efterligner ingen, og ingen efterligner han, for de kan ikke».

Øivind Storm Bjerke

Øivind Storm Bjerke er professor i kunsthistorie ved universitetet i Oslo, tidligere museumsleder og omtales som den fremste Harald Sohlberg ekspert. Han har gjort et omfattende forskingsarbeid og skrevet boken «Harald Sohlberg, Ensomheten maler». Storm Bjerke hadde også ansvaret for kurateringen av Nasjonalgalleriets store Sohlbergutstilling «Uendelige landskap» høsten 2018.

Øivind Storm Bjerke er fantastisk kunnskapsrik og en fabelaktig formidler. Foredraget skjer i lokalene til galleriet Kunst og kaos i Finborudgården på Røros. Det blir mulighet for å kjøpe forfriskninger i forkant av foredraget.

Dette er en unik mulighet til å få et bredt innblikk i Sohlbergs tid på Røros hvor han malte sine beste verk. Velkommen!

Arrangør: Kunst & Kaos // Adresse: Finborudgården, Mørkstugata 3