I farfars fotspår – spökhistorier från Hallsjön

Thomasgaarden // Lørdag 28. september // Kl. 21:00 //
Inngang kr 100,-

Røros fortellerscene «Ha’u hørdd? Fortælinga frå før og no» presenterer

I farfars fotspår – spökhistorier från Hallsjön
Med forteller Annacari Jadling-Ohlsson

«Jo, du förstår, att det var så här en gång att…..»

Slik begynte alltid farfaren til Annacari fortellingene sine, og han elska å fortelle for barnebarnet sitt. Da farfaren døde, fant Annacari flere av spøkelseshistoriene nedskrevet, og siden den gang har hun fortalt de fantastiske historiene videre. Spøkelseshistorier fra den gang det forrige århundret var ungt.

I spøkelseshistoriene tar Annacari oss med inn i en verden som har vært, med hendelser som kanskje likevel ikke kjennes så fremmed ut. De handler om jordlig lykke og kunsten å leve i nuet.

Annacari Jadling-Ohlssen har fortalt i ulike sammenhenger siden 1986, for alle aldre, like mye for barn som for voksne. I slekta hennes kan de se tilbake på en lang fortellertradisjon, og dramatiseringer og teater har hun holdt på med så lenge hun kan huske. Annacari har siden hun var liten sunget viser for publikum, først sammen med faren sin, og senere sammen med mannen sin, Stefan. Hun har opptrådt i flere av de nordiske landene og til daglig møter hun publikum gjennom formidlerjobben ved Dalarnas museum. Hun er en kjent gestalter av Selma Lagerlöf, og har blant annet mottatt Karin Söderprisen for arbeidet sitt med å spre kunnskapen om forfatterens liv. Sammen med mannen Stefan Ohlsson har hun mottatt Parlingprisen for sitt arbeid med Dan Anderssons tekster og musikk.

Fortellerkveld med Røros fortellerscene arrangeres for fjerde gang, av initiativtaker Kirsti Sæter. Dørene åpner kl 20.00.

Fortellerkvelden begynner etter Frida Ånnevik er ferdig i Storstuggu.

Det blir salg i kafeén. Alle rettigheter.

Inngang kr. 100,-. Kontant, vipps, kort.