Røros Janitsjarorkester med venner: La Rørossangen ljome!

Kjerkgata, Røros sentrum // Lørdag 28. september // Kl 13.00

Røros Janitsjarorkester arrangerer korpsfestival på Røros den første helgen under Artut kulturfest. Lørdag 28. september samles flere korps i Kjerkgata og spiller Rørossangen som en rungende hyllest til 120-årsjubilanten Karl Eugen Sundt Lund!

Vi oppfordrer alle som vil, til å komme nedi Kjerkgata og synge Rørossangen denne dagen sammen med janitsjarorkester og korps! 

Rørossangen 

Rørossangen er Røros’ egen bysang. Melodien ble skrevet av Karl Eugen Sundt Lund, med tekst av Thorvald Kristian Lunde. Lunde var sogneprest på Røros 1908-1918. Den opprinnelige melodien var den samme som ble anvendt til «Rhenvinets lof», skrevet av tyskeren J. Peters.

Gunnar Rugelsjøen, som kjente Lund godt, fortalte dette i lokalavisa Fjell-Ljom 29. mai 2004:

«Bergstadens største musiker i nyere tid, legendariske K.E.S. Lund, syntes nok Røros-sangen burde få sin egen melodi, men han var samtidig klar over at melodien til den gamle drikkevisa var vel innarbeidet og godt likt, så da han satte seg ned for å lage en ny melodi, brukte han de samme toneverdiene som den gamle melodien, slik at overgangen ikke skulle bli for stor».

I mai 2004 ble Rørossangen kåret til Norges vakreste bysang i programmet Norgesglasset på NRK P1.

Kilde: Lokalhistoriewiki

Teksten finner du her

K.E.S. Lund jubileumskonsert med Røros Janitsjarorkester

Det er i år 120 år siden KES Lund ble født. Søndag 27. oktober klokken 19:00 arrangerer Røros Janitsjarorkester og Røros kommune jubileumskonsert i Storstuggu. Flere korps og solister deltar. Følg med i lokalmedia for detaljer!