Bergstaden Filmklubb: At eternitys gate

Røros kino // Mandag 30. september // kl. 20:00 

Einstøingen Vincent Van Gogh føler seg kun vel i selskap med kunstnervennen Gauguin (Oscar Isaac) og hans elskede eldre bror Theo (Rupert Friend). De fleste mener at kunsten hans er forrykt, og etter å ha gitt sitt avkuttede øre til en kvinnelig bekjent, avskriver landsbyboerne kunstneren som gal også. Vincent ender på en institusjon hvor en prest (Mads Mikkelsen) hjelper ham til en slags innsikt om hvorfor han er misforstått – kanskje maler han for folk som ikke er født ennå?

Vi møter mesteren og hans arbeid slik de aldri har vært presentert før. Regissør Julian Schnabel, selv en etablert kunstner, har skapt en film preget av nerven som karakteriserer van Goghs malerier. Det er historien om en kunstner som må betale en høy pris for å utfordre samfunnets normer, og vi kommer tett innpå kunstneren i hans mest produktive periode. I områdene rundt Arles i Frankrike skaper han malerier med sterke penselstrøk og intense farger.

Willem Dafoe ble tildelt skuespillerprisen Volpi Cup under Venezia Filmfestival for rollen som van Gogh, og har også blitt nominert til en rekke filmpriser, inkludert både Golden Globe og Oscar for Beste mannlige hovedrolle.

Regissør Julian Schnabel har tidligere laget filmer som ‘Dykkerklokken og sommerfuglen’ og ‘Before Night Falls’.

USA/England/Frankrike/Sveits 2019
Regi: Julian Schnabel
Aldersgrense: 6 år

Bergstaden Filmklubb viser film annenhver mandag kl. 20.00. Billetter kr 90,- og sesongmedlemsskap kr 120,- eller enkeltmedlemsskap kr 40,- fås kjøpt i billettskranken på Røros kino før filmen.
(Sesongens første film er «Mellom linjene», som vi viser mandag 19.august.)

Velkommen!

https://www.filmweb.no/film/article1376791.ece?fbclid=IwAR3dR8cUvtQJWs9ci8aWZpBD_njxkAvTWCkOqNxa71dwMC1UyxG-koI0LvA