Hopp til innholdet

Konsert: Tjoejeles

Storstuggu, Falkbergetsalen // Søndag 13. november // Kl. 18.00 
Pris:  300, – / barn under 18 år gratis (+billettavgift ved kjøp på nett.) // Kjøp billett her

Sterkt og vakkert 

Tjoejeles (sørsamisk) er noe som lyder sterkt eller vakkert. I konserten Tjoejeles forenes musikere fra ulike tradisjoner, aldre og uttrykk i musikken til Frode Fjellheim, i et samarbeid med komponisten og musikeren selv. Konserten blir både en vakker og sterk avslutning på Artut kulturfest 2022.

Om aktørene:

Frode Fjellheim er en nestor i det samiske musikkmiljøet og formidler av rang av den sørsamiske kulturen. Frode har banet vei og vært nyskapende i sitt virke både som musiker og komponist.

Foruten å ha jobbet i mange år med gruppa Transjoik har han skrevet musikk for kor, orkester, blåseensemble, film, teater og mye mer. Han har skrevet en rekke sanger og undervist i joik rundt om i hele Norge. Mest kjent er kanskje åpningssangen til Disneyfilmen Frost. All musikk i konserten Tjoejeles er skrevet av Frode Fjellheim.

Hans Fredrik Jacobsen er fløytespilleren som vant Melodi Grand Prix med Secret Garden. Han er en av våre mest allsidige folkemusikere og har samarbeidet med musikere verden rundt. Hans Fredrik har gitt ut en rekke cd’er, både solo og i samarbeid med andre, den siste kom i vår og het Svadilja. Den inneholder hovedsakelig selvkomponert materiale og improvisasjon spilt på ekte seljefløyte(r).

Jens Linell er en av de mest ledende perkusjonistene på den Nordiske folkemusikkscenen. Han har dedikert seg selv til kunsten å spille melodisk på trommer, og bringer inn elementer fra jazz, rock og fri improvisert musikk. Han spiller fast i bandet Sver sammen med «vår egen» Olav Mjelva.

Bergstadkoret er Røros sitt blandakor der ikke bare stemmer er blandet, men også musikkutvalget. De synger alt fra folketoner til Händel og trives godt med det. De er et aktivt kor som gjerne søker spennende samarbeidsprosjekter og har gjennomført mange konserter og show. Koret er godt forankret i Rørossamfunnet i både sjel og uttrykk. Korets dirigent er Berit Konstad Graftås.

Røros Soul Children er et kor bestående av sangere i aldergruppa 10-15 år. De legger vekt på bevegelses- og sangglede. Koret ble startet høsten 2005, og Hanne Hauge har vært leder siden oppstarten. Koret har gospelmusikk i ulike former på repertoaret og synger sanger både på norsk og engelsk. De er jevnlig å høre på gudstjenester i Røros kirke, og har også mange andre sangoppdrag i lokalsamfunnet.

Kulturskolen sine sangere har jobbet med joik som tema og gleder seg til å delta på konserten. Gruppen er i alderen 8 – 18 år og består av både erfarne og ferske sangere. Gjennom kulturskolen får elevene delta på en rekke ulike konserter, store og små. De instrueres av sanglærer Ane Linn Haagaas

Bergstaden Brass er et knippe messingblåsere fra Fjellregionen. Gruppa består både av dirigenter, kulturskolelærer og korpsmusikere. De spilte sammen for første gang i 2017 og har dukket opp på ulike scener i hele regionen med ujevne mellomrom. I 2019 deltok de i et stort samarbeidsprosjekt, blant annet sammen Jan Magne Førde og Bergstadkoret.  Bergstaden Brass består av Morten Tømmermo, trompet – Leif Martin Kristoffersen, trompet – Signe Marie Feragen, horn – Nils Graftås, trombone – Asbjørn Lunsæter, tuba.

Ansvarlig arrangør: Bergstadkoret i samarbeid med Røros kommune – sørsamisk forvaltningskoordinator og Kulturskolen