Filmvisning: Stol på Ministeren – en ellevill samisk komedie

Sangerhuset, Bergmannsgata // Søndag 29. september // Kl. 19:00
Kr. 50,- (betales i døra)

Velkommen til utendørs filmvisning i Sangerhuset av den samiske burleske komedien «Stol på ministeren» av Paul Anders Simma. Dette er et samarbeid mellom Raasten Rastah: Filmh og Bergstaden Filmklubb. Vi holder oss varme på reinskinn og lar oss forføre av Simmas finurlige humor. Vi serverer samisk filmsnacks. 

«Stol på ministeren» er en helaftens samisk spillefilm fra 1996. Filmen tar utgangspunkt i en samisk vandrehistorie, som regissør Paul Anders Simma har laget en grovkornet og ellevill samisk filmkomedie ut av.

Historien utspiller seg våren 1945. Det er krigstid og tyske styrker herjer i det nordlige Finland. En fengselsfugl med navn Seppo Revmark er på rømmen og søker tilflukt i den den fredelige samiske bygda Sagojohka. Seppo Revmark blir av en eller annen merkelig grunn forvekslet med en minister fra hovedstaden, som har som sin alvorlige oppgave å forestå gjenoppbygging av de krigsherjede nordområdene. Seppo nøler ikke et sekund og tar umiddelbart på seg rollen som minister og setter i gang med stor suksess! En storstilt jordreform blir beordret. Ministerens handlinger faller imidlertid ikke i god jord hos kjøpmannen Antti Neia, spilt av Bjørn Sundquist. Antti Neia er bygdas ubestridte hersker og tyrann, men etter Seppo Revamark sin inntreden innser han at hans stilling som bygdas patriark er truet. Han bruker all sin energi til å motarbeide ministeren.

Visningen starter klokken 19.00

Raasten Rastah: Filmh

Filmvisninga er et lite frampek mot den samiske filmfestivalen Raasten Rastah: Filmh, som arrangeres på Storstuggu 7.-10. november 2019.