Harald Sohlberg for barn, med kunsthistoriker og formidler Ellen Kristine Klemmetvold

Galleriet Kunst og kaos // Tirsdag 1. oktober // Kl. 14.00 – 15.30
Deltakelse kr. 100,- (inklusive enkel servering av med brød og pålegg)
Begrenset antall plasser (20 stk.) Billetter selges i døren.

Kunstformidling og kunstverksted om Harald Sohlberg

Harald Sohlberg er en av våre fremste nasjonale kunstnere. I anledning 150-års jubileet for Sohlbergs fødsel nå i 2019 inviterer galleriet Kunst og kaos til flere arrangement for alle som vil bli litt bedre kjent med kunstneren Harald Sohlberg og hans forhold til Røros.

Kunst og kaos ønsker at barn og ungdom på Røros skal få et innblikk i en av Norges fremste malere, forstå viktigheten av Røros som inspirasjonskilde og oppleve Sohlbergs maleriske univers. Under «Artut med jubileum» inviterer vi Røros skole til å ta med grupper av elever til verksted i galleriet i skoletiden. For de elevene som ikke får anledning til å komme som en del av skoletiden, ønsker vi velkommen til verksted like etter skoletid.

Vi inviterer barn i skolealder til kunstformidling og kunstverksted om kunstneren Harald Sohlbergs og hans forhold til Røros. Arrangementet er rett etter skoleslutt tirsdag 1. oktober, og vi byr på enkel servering med brødskiver og pålegg for de som kommer sultne rett fra skolen.

Verkstedet ledes av kunsthistoriker og barneformidler Ellen Kristine Klemmetvold. Hun er en morsom og kunnskapsrik formidler som gjennom en årrekke har formidlet kunst til og laget verksted for barn. Dette blir et morsomt og aktivt innblikk i Sohlbergs verden!

Harald Sohlberg bodde på Røros i årene 1902 – 05, og tiden her ble hans rikeste som kunstner. Sohlberg hadde en helt særegen stil, der han la vekt på tegning og detaljer, men uten at bildene var rene etterligninger av naturen. Han søkte å uttrykke sine naturopplevelser, og tilpasset tegning og farge slik at bildene kunne formidle disse opplevelsene. Motivene og malemåte skiller han fra hans samtidige, men gjør han også unik og evig aktuell. Christian Krogh, som alltid roste Sohlberg, har uttalt; » Han efterligner ingen, og ingen efterligner han, for de kan ikke».

Arrangør: Kunst & kaos // Adresse: Finborudgården, Mørkstugata 3