Artut kulturfest 2019

Artut kulturfest så dagens lys i 2018. Under fjorårets store NATO-øvelse inviterte Virksomhet for kultur og fritid lag og foreninger, næringsliv, institusjoner og kulturaktører til å bli med på Artut kulturfest. Resultatet ble en ukelang happening med over 60 unike kulturhendelser. Artut kulturfest ble så artut at vi har lyst til å gjøre det igjen – men i år med en ny vri!


Artut med jubileum

2019 er et jubileumsår for mange. Røros kommune feirer 375 år, det er 140 år siden Johan Falkberget ble født, 150 år siden Harald Sohlberg ble født og 120 år siden KES Lund kom til verden. 2019 er også et jubileumsår for Elden, Vinterfestspill i Bergstaden, Femundløpet og Rørosmat. Disse fire i fellesskap markerer jubileene med ulike arrangement gjennom hele 2019. Ungdommens Hus er ikke noen ungdom lenger, men feirer faktisk 35 år dette året. For ikke å snakke om Røros Røde kors – som blir hele 70 år! Småviltlaget feirer også at de har vært aktive i 25 år.

2019 er også urfolkspråkår. FNs generalforsamling har vedtatt at gjennom året 2019 skal urfolksspråk få spesiell oppmerksomhet.

Alt dette fortjener å markeres – så i år blir det Artut med jubileum ei hel uke til ende! Artut kulturfest 2019 arrangeres fra lørdag 28. september til søndag 6. oktober.


La oss jubilere sammen!

Vi ønsker at det skal bli artut med jubileum for og med alle. Vi inviterer derfor alle som har lyst, til å bli med å markere jubileumsåret sammen med oss denne uken. Alle som arrangerer noe som vil være åpent for andre å være med på, har mulighet til å markedsføre dette under navnet Artut kulturfest.

Virksomhet for kultur og fritid i Røros kommune er hovedarrangør og koordinerer markedsføringen av arrangementet. Det er også vi som eier navnet Artut kulturfest. Alle våre avdelinger vil ha egne arrangement i løpet av denne uken – på Storstuggu, Røros kino, biblioteket, Ungdommens Hus, kulturskolen og frivilligsentralen, men som i 2019 også på mer utradisjonelle arenaer.


Artut innhold?

Artut kulturfest kan inneholde alt fra konserter, utstillinger, pop-up galleri, musikk på plattingen, stand-up, underholdning på sykehjem, workshops, høytlesing i stua, åpen dansekveld, foredrag, teater eller noe helt annet innen kulturfeltet. Her er det bare fantasien som setter begrensningene. Vi oppfordrer imidlertid til å se om innholdet kan knyttes til en eller flere av jubilantene.

Artut hvor?

Vi ønsker at Artut blir en kulturfest hvor en kan oppleve kultur på både tradisjonelle og ikke fullt så tradisjonelle arenaer. Hvor ulike kulturuttrykk kan presenteres, har egentlig ingen begrensinger.

Bli med på Artut kulturfest!

Har du, laget ditt, arbeidsstedet ditt, bandet ditt, klubben din, butikken din, kafeen din, familien din eller gruppa di et arrangement eller aktivitet denne uken som du vil markedsføre under Artut kulturfest? Da trenger vi følgende fra deg/dere:

  • Bilde (høyoppløselig, maks 2 stk)
  • Tekst som beskriver arrangementet/aktiviteten (ca 150 ord)
  • Praktisk info (adresse, tidspunkt start/stopp, hvem det passer for/aldersgrense, kontaktinfo)
  • Evt. info om billettsalg

Dette sendes til alh@roros.kommune.no innen 1. september 2019

Artut // PR

Virksomhet for kultur og fritid vil utarbeide markedsføringsmateriell for Artut kulturfest, både digitalt og trykksaker. Informasjon og arrangement legges ut på www.artut.no. Artut kulturfest er også på Instagram, og vi oppfordrer til aktiv bruk av emneknaggene:
#artutkulturfest og #artutmedjubileum

Vi presiserer at Virksomhet for kultur og fritid tar ansvar for koordinering av info & markedsføring som nevnt ovenfor. Praktisk gjennomføring av det enkelte arrangement/hendelse må den enkelte arrangør ta ansvar for. Vi forbeholder oss retten til å foreta redaksjonelle vurderinger av det som sendes inn.

Med vennlig hilsen
Morten Tøndel, festivalleder
Virksomhet for kultur og fritid, Røros kommune

T: 977 61 509
M: morten.tondel@roros.kommune.no