Artut kulturfest 2020

Opplevelser skapt av folk, for folk!

16. til 25. oktober inviterer vi til Artut kulturfest for tredje gang! Virksomhet for kultur og fritid inviterer lag, foreninger, arrangører, kor, band, gallerier, serveringssteder – rett og slett alle som ønsker å bli med – til Artut 2020.

Vi har allerede et bredt program på plass, men ønsker oss masse innhold fra hele kommunen som viser frem bredden i hva Røros egentlig har å by på. Vi ønsker å fange opp alt som rører seg av kultur på Røros, slik at vi sammen kan gjenoppdage mangfoldet.

  • Kanskje er dette en mulighet for arrangører som har måtte gjøre om årets planer til å legge programposter til denne uken?
  • Kanskje har du et kor som hungrer etter å gjøre en konsert?
  • Kanskje driver du et serveringssted som har lyst til å lage en Artut meny?
  • Kanskje er du med i et lag/forening som har lyst til å vise frem hva dere driver med i en åpen dag?
  • Eller kanskje du bare har en ide som må ut på noe vis?

Vi håper at Artut 2020 skal være en mulighet for å både skape og oppleve noe nytt!

Stort og smått, bredt og smalt, lavmælt og høylytt, inne og ute.

Kultur skjer inne, ute, i store rom og små rom, på tvers og overalt! Kultur skjer der du er, noen ganger der det er mange mennesker, andre ganger der det bare er ett.

Artut kulturfest kan romme både det profesjonelle og det som drives av ivrige frivillige, både kultur med stort nedslagsfelt og kultur som er langt smalere. Det betyr at vi ønsker oss alt fra kammermusikk til metal, fra teaterlaget til Riksteateret, fra stand-up til revy, fra spikkjipøsche til syrisk makloubeh og fra ballett til seniordans.

Hva var vel verden uten kultur?

Den siste tiden har vi fått kjenne på kroppen hvor stor betydning kultur har for oss. Hva hadde tiden etter 12. mars vært uten bøker, film, visuell kunst, tegneserier, dans eller musikk? Kulturen knytter oss sammen og gir oss håp, glede og mening i en annerledes hverdag.

Nå når samfunnet gradvis åpner igjen, går vi inn i en ny dag hvor også kulturlivet har endret karakter. Mange kulturaktører har måttet stenge ned all aktivitet. De fleste av oss savner opplevelsene og møteplassene vi før fikk på konsert, på korøvelsen, på kunstutstilling, i dugnaden med fotballgruppa eller bokbadet på biblioteket.

Med Artut 2020 håper vi at vi sammen kan bøte på noe av tapet og dekke noe av savnet

Artut med samarbeid

Som tidligere år er det Virksomhet for kultur og fritid som har hovedansvar for Artut. Vi viser frem alle aktiviteter og arrangement på hjemmesiden vår artut.no, og på våre kanaler i sosiale medier. Det er helt gratis for alle som slenger seg med å bli markedsført under Artut-fanen. Det eneste vi ønsker oss fra dere som blir med, er at dere på en eller annen måte viser frem at dere er med på Artut kulturfest, enten gjennom plakater, logoer eller på annen måte. 

Vise frem noe? 

Har du en god ide eller et prosjekt som trenger visningssted, kan vi hjelpe til med å finne dette.

Har du et sted hvor noe kan skje, men ikke noe å ha der? Ta kontakt da og, så kan vi prøve å koble deg med noen som har innhold!

Trygt skal det være!

Vi vil selvsagt forholde oss til de enhver tids gjeldende retningslinjer for smittebegrensing ifm koronaviruset, og se til at samarbeidspartnere også gjør dette.

Bli med!

Har du, ditt lag/forening, arrangement eller bedrift noe som er Artut?
Meld inn dette innen 1. september til artut@roros.kommune.no.

Artut på sosiale medier:
Facebook.com/artutkulturfest // Instagram: artutkulturfest

Spørsmål? Ta kontakt!
Artut-koordinator: Anne Linn Vingelsgaard Schärer
Mail: artut@roros.kommune.no
Tlf: 95 01 75 88