Harald Sohlberg for barn ved Røros skole, med kunsthistoriker og formidler Ellen Kristine Klemmetvold

Galleriet Kunst & kaos // Uke 40
Lukket arrangement for elever ved Røros skole // Gratis

Harald Sohlberg 150-års jubileum

Harald Sohlberg er en av våre fremste nasjonale kunstnere. I anledning 150-års jubileet for Sohlbergs fødsel nå i 2019 inviterer galleriet Kunst og kaos til flere arrangement for alle som vil bli litt bedre kjent med kunstneren Harald Sohlberg og hans forhold til Røros.

Harald Sohlberg bodde på Røros i årene 1902 – 05, og tiden her ble hans rikeste som kunstner. Sohlberg hadde en helt særegen stil, der han la vekt på tegning og detaljer, men uten at bildene var rene etterligninger av naturen. Han søkte å uttrykke sine naturopplevelser, og tilpasset tegning og farge slik at bildene kunne formidle disse opplevelsene. Motivene og malemåte skiller han fra hans samtidige, men gjør han også unik og evig aktuell. Christian Krogh, som alltid roste Sohlberg, har uttalt; » Han efterligner ingen, og ingen efterligner han, for de kan ikke».

Harald Sohlberg for barn og unge

Kunst og kaos ønsker at barn på Røros skal få et innblikk i en av Norges fremste malere, forstå viktigheten av Røros som inspirasjonskilde og oppleve Sohlbergs maleriske univers. Under «Artut med jubileum» inviterer de derfor Røros skole til å ta med grupper med elever til formidling og verksted i galleriets lokaler i skoletiden.

Det kunstneriske og pedagogiske opplegget er utviklet og vil bli gjennomført av kunsthistoriker og barneformidler Ellen Kristine Klemmetvold. Klemmetvold har tidligere samarbeidet tett med Røros skole og formidling av kunst for barn gjennom barneformidlingen under arrangementet Kunst i Bergstaden gjennom flere år.

Gratis kunstformidling og kunstverksted for barn på Røros skole om kunstneren Harald Sohlbergs kunstnerskap og hans forhold til Røros er blitt muliggjort med økonomisk støtte fra Røros kommune.

Arrangør: Kunst & kaos // Adresse: Finborudgården, Mørkstugata 3